29.03.2024

Εξειδικευμένη ασφάλεια με κτιριακό αυτοματισμό ΚΝΧ.

Πώς ένα διεθνές πρότυπο για τον κτιριακό αυτοματισμό εφαρμόζει την ασφάλεια στο λογισμικό του;

Το  2020 πουλήθηκαν πάνω από 800 εκατομμύρια έξυπνες συσκευές παγκοσμίως και οι πωλήσεις μόνο για έξυπνα φωτιστικά ανήλθαν σε 7 δισεκατομμύρια ευρώ. Είναι ασφαλές να πούμε ότι η εξέλιξη του έξυπνου κτιρίου έχει ωριμάσει και πιθανότατα θα ενταθεί τα επόμενα χρόνια. Τώρα που οι έξυπνες συσκευές γίνονται ολοένα και πιο αναγκαίες στα ευρωπαϊκά νοικοκυριά, το θέμα της ασφάλειας βρίσκεται εξίσου στο προσκήνιο.

Το KNX  προσφέρει διπλή προστασία.

Ως κτιριακός αυτοματισμός εδώ και δεκαετίες, το KNX έχει τεράστια εμπειρία στο θέμα της ασφάλειας. Με την άνοδο  και σύνδεση  όλων τον συστημάτων  και  αυτοματοποίησης εισήγαγε το KNX Secure και δεσμεύτηκε να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις ασφαλείας του κτιριακού αυτοματισμού.

Το KNX Secure προσφέρει διπλή προστασία από εισβολείς. Στόχος είναι η προστασία των δεδομένων των χρηστών από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση και χειραγώγηση με κρυπτογράφηση αφενός και έλεγχο ταυτότητας αφετέρου.

Το KNX IP Secure διασφαλίζει ότι μόνο εξουσιοδοτημένα άτομα (ο εγκαταστάτης σας, εσείς…) μπορούν να έχουν πρόσβαση και να τροποποιούν τις ρυθμίσεις σας. Τι γίνεται όμως αν ένας χάκερ μπορεί να δει τα δεδομένα σας; Το KNX Data Secure διασφαλίζει ότι όλα τα δεδομένα είναι κρυπτογραφημένα -με το ίδιο επίπεδο κρυπτογράφησης που χρησιμοποιούν οι τράπεζες για τις δραστηριότητές τους- έτσι ώστε ο εισβολέας να έχει τη χαμηλότερη δυνατή εικόνα για τα πραγματικά δεδομένα σας για να αποτρέψει την κατάχρηση.

Το KNX είναι μια από τις πιο ασφαλείς τεχνολογίες έξυπνων κατοικιών στον κόσμο. Το KNX Secure είναι ένα ουσιαστικό μέρος της τεχνολογίας , έτσι ώστε μια εγκατάσταση που εκτελείται στο KNX να είναι μια ασφαλής επιλογή για το κτίριο σας. Η δέσμευσή  είναι απαραίτητη για μια ασφαλή βιομηχανία έξυπνων έργων.