01.12.2023

Προστασία από τη φωτιά με σύστημα συναγερμού και Πυρανίχνευσης.

Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά είναι από́ τις πιο όμορφες και αγαπημένες γιορτές του χρόνου και όλοι αλλά ιδιαίτερα τα παιδιά, τις περιμένουν με ενθουσιασμό. Η διακόσμηση των σπιτιών  δίνει έμφαση σε φωτάκια, λαμπιόνια και πολλά κεριά συμβάλλοντας στη δημιουργία γιορτινής ατμόσφαιρας.

Είναι διαπιστωμένο πως οι πολλές ηλεκτρικές συνδέσεις όπως για παράδειγμα τα φωτάκια του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, τα φωτιστικά στοιχεία της γενικότερης διακόσμησης αλλά και η χρήση κεριών που υπάρχουν στα σπίτια κατά́ τις γιορτές των Χριστουγέννων, αποτελούν κίνδυνο για πρόκληση πυρκαγιάς ή ηλεκτροπληξίας αν δεν ληφθούν οι κατάλληλες προφυλάξεις. Ένας ακόμη παράγοντας που ελλοχεύει τον κίνδυνο πυρκαγιάς είναι οι εναλλακτικές πηγές θέρμανσης που βεβαίως προσθέτουν ζεστή ατμόσφαιρα όπως τα τζάκια και οι ξυλόσομπες. Στατιστικά́, ο αριθμός των συμβάντων πυρκαγιάς την περίοδο αυτή́ είναι αυξημένος.

Η Freewaves προτείνει έναν σίγουρο και οικονομικό τρόπο διαχείρισης και αποτροπής των κίνδυνων αυτών, συστήνοντας την τοποθέτηση ανιχνευτή καπνού. Με τον τρόπο αυτό προνοείται τον κίνδυνο φωτιάς.

Χρησιμοποιείται ένας ανιχνευτής καπνού και θερμότητας που σκοπός του είναι να ανιχνεύσει τη φωτιά πριν είναι αργά. Ο ανιχνευτής συνδέεται με το σύστημα συναγερμού, με αποτέλεσμα να προειδοποιούν μέσω οπτικών και ακουστικών συσκευών ότι υπάρχει καπνός, πυρκαγιά, διαρροή αερίου ή άλλες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Πως λειτουργεί ένα σύστημα συναγερμού και πυρανίχνευσης;

Οποιαδήποτε εγκατάσταση, είτε κατοικία είτε μεγάλο κτήριο, μπορεί να διαθέτει ένα αξιόπιστο σύστημα πυρανίχνευσης με ιδιαίτερα προσιτό κόστος. Προορίζεται για την ασφάλεια και την προστασία της περιουσίας, ανιχνεύοντας άμεσα και αυτόματα την ακριβή θέση της πυρκαγιάς. Ο συναγερμός ενεργοποιείται είτε αυτόματα από τους ανιχνευτές θερμότητας και καπνού είτε χειροκίνητα από συγκεκριμένα σημεία με ειδικά button.  Παράλληλα, ειδοποιείται απευθείας o ιδιοκτήτης & η πυροσβεστική υπηρεσία.

Ποια είναι η σωστή και αποτελεσματική τοποθέτηση του συστήματος πυρανίχνευσης;

Για να είναι ένα σύστημα πυρανίχνευσης αποτελεσματικό, θα πρέπει να γίνει σωστή μελέτη του χώρου και μετά η αντίστοιχη τοποθέτηση του. Σημεία που πρέπει να έχουν οπωσδήποτε ένα τέτοιο σύστημα είναι:

  • Διάδρομοι και περάσματα διαφυγής.
  • Υπνοδωμάτια, καθώς είναι πολύ εύκολο στον ύπνο να μη γίνει αντιληπτός ο καπνός.
  • Δωμάτια που έχουν υψηλό κίνδυνο ανάφλεξης και ταχεία εξάπλωση της φωτιάς με άμεση απειλή, όπως στην κουζίνα.
  • Δωμάτια που ζουν άτομα με ειδικές ανάγκες ή ηλικιωμένοι.

Είναι απαραίτητο να τοποθετούνται σε τέτοια μέρη ώστε να γίνεται γρήγορος και ακριβής εντοπισμός της φωτιάς.

Η ομάδα μας με εικοσαετή εμπειρία είναι έτοιμη να συνεργαστεί μαζί σας προκειμένου να σας προσφέρει  προσαρμοσμένες και πλήρεις λύσεις για ένα επιτυχές σύστημα.