08.03.2024

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν εμπιστευτείτε την ασφάλειά σας σε μια ιδιωτική εταιρεία συστημάτων ασφαλείας.

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν εμπιστευτείτε την ασφάλειά σας σε μια ιδιωτική εταιρεία συστημάτων ασφαλείας.

Η εγκατάσταση συστήματος συναγερμού αποτελεί μια επένδυση για την ασφάλεια του χώρου σας, αλλά και μια υπηρεσία με ιδιαίτερο αντικείμενο αφού θα πρέπει να εμπιστευτείτε στους ειδικούς την προστασία της ζωής και της περιουσίας σας.

Σωστή μελέτη του χώρου.

Πρώτα από όλα, η μελέτη του χώρου αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ορθή εγκατάσταση του συστήματος. Με βάση τις ευρωπαϊκές οδηγίες ασφαλείας, κάθε εγκατάσταση συστήματος συναγερμού πρέπει να βασίζεται σε τεχνική μελέτη από αδειούχα εταιρεία. Για να είστε λοιπόν σίγουροι ότι το σύστημα σας είναι ολοκληρωμένο και λειτουργεί με τη μέγιστη δυνατή απόδοση, πρέπει να έχει γίνει σωστή μελέτη του χώρου, προκειμένου να εξαλειφθούν οι κίνδυνοι διάρρηξης και η ασφάλεια που προσφέρει το σύστημα να μην είναι ελλιπής.

Η σωστή μελέτη του χώρου αποτελεί το μυστικό για ένα ολοκληρωμένο σύστημα συναγερμού. Οι διαρρήκτες μελετούν σχολαστικά το χώρο που στοχεύουν να διαρρήξουν, γι’ αυτό το λόγο μόνο ένας εξειδικευμένος και τεχνικά καταρτισμένος επαγγελματίας μπορεί να λάβει υπόψιν του όλα τα πιθανά σενάρια και να σας προστατέψει από αυτά, καταγράφοντας και αξιολογώντας όλους τους κινδύνους. Η σωστή μελέτη του χώρου περιλαμβάνει το σχέδιο της κάτοψης του χώρου προδιαγράφοντας το προτεινόμενο σύστημα που αφορά όλο τον εξοπλισμό αλλά και τα σημεία της εγκατάστασής του με γνώμονα πάντα τις ανάγκες κάθε έργου.

Τεχνολογικά σύγχρονος εξοπλισμός & αποτελεσματική εγκατάσταση.

Η ορθή επιλογή του κατάλληλου εξοπλισμού και η άρτια εγκατάστασή του, προϋποθέτουν τεχνικές γνώσεις, εμπειρία και ενημέρωση για τις σύγχρονες τεχνολογικές τάσεις της αγοράς (π.χ. ασύρματη σύνδεση και απομακρυσμένη διαχείριση συστήματος μέσω smartphone, οπτικοποίηση ,ασύρματα και υβριδικά συστήματα κ.λπ.). Η σωστή επιλογή προϊόντων, των κατάλληλων θέσεων καθώς και ο τρόπος της εγκατάστασης, θα πρέπει να καλύπτει όλα τα πιθανά σημεία εισόδου που έχουν καταγραφεί στο σχέδιο ενώ παράλληλα, να αποτρέπουν πιθανοί ψευδείς συναγερμοί.

Ένας επιπλέον κίνδυνος των διαρρηκτών είναι να παραβιάσουν το σύστημα χρησιμοποιώντας την τεχνολογία. Η μόνη λύση στον κίνδυνο επίθεσης από hackers είναι η εγκατάσταση προϊόντων εξειδικευμένων κατασκευαστών και να γίνει από ανθρώπους που διαθέτουν όλες τις γνώσεις που αφορούν αυτή την τεχνολογία.

Αξιοπιστία της εταιρείας και των τεχνικών.

Με βάση τη Κυπριακή νομοθεσία, όλες οι επιχειρήσεις (και οι εγκαταστάτες) που παρέχουν υπηρεσίες ασφάλειας, θα πρέπει να διαθέτουν σχετική άδεια λειτουργίας.

Οι κύριες προϋποθέσεις για την έκδοση της άδειας, δεν εξαντλούνται στην σύσταση μιας εταιρείας που δραστηριοποιείται στην ασφάλεια αλλά πρέπει κάθε πέντε χρόνια να:

 

  • καταθέτουν βεβαίωση δημόσιου ψυχιάτρου πως είναι ψυχικά υγιείς,
  • διατηρούν λευκό ποινικό μητρώο,
  • επιπλέον, όλα τα τεχνικά συνεργεία που εμπλέκονται στις εγκαταστάσεις οφείλουν να έχουν άδεια εργασίας προσωπικού, που ανά τριετία να πιστοποίει πως κατέχουν όλα τα παραπάνω προ απαιτούμενα.

 

Αυτές οι άδειες εξασφαλίζουν σε υψηλό βαθμό την πραγματική σας προστασία κι εξαλείφουν κινδύνους που μπορεί να σχετίζονται με έλλειψη τεχνικής επάρκειας και επαγγελματισμού.

 

Διασφαλίστε σε υψηλό βαθμό την προστασία σας και εμπιστευθείτε  αδειούχες εταιρείες συστημάτων ασφαλείας.