19.01.2024

ΟΦΕΛΗ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΙΝΗΤΩΝ ΣΚΙΑΣΤΡΩΝ ΣΕ ΕΞΥΠΝΟ ΣΠΙΤΙ.

Τα ηλεκτροκίνητα σκίαστρα θεωρούνται συχνά ως είδος πολυτελείας. Ωστόσο, σε σύγκριση με τις παραδοσιακές λύσεις παραθύρων, υπάρχουν αρκετοί επιτακτικοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να τις εξετάσετε για το σπίτι σας. Προσφέρονται σε ατελείωτα χρώματα, μοτίβα και υφάσματα τόσο για διακοσμητικές όσο και για μαύρες αποχρώσεις. Μπορούν επίσης να εγκατασταθούν με διάφορους τρόπους ανάλογα με την τελική εμφάνιση που προσπαθείτε να επιτύχετε.

Τα   ηλεκτροκίνητα σκίαστρα μπορούν να συνδεθούν σε νέα κατασκευή ή να τοποθετηθούν ασύρματα στο υπάρχον σπίτι σας. Το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι μπορούν να αυτοματοποιηθούν για να ταιριάζουν με τον τρόπο ζωής σας και την ώρα της ημέρας, είτε είστε σπίτι είτε μακριά. Πέρα από το στυλ και την ευκολία, εδώ είναι τρία βασικά οφέλη για την εγκατάσταση ηλεκτροκίνητων σκίαστρων.

 

Ασφάλεια: Όλοι θέλουμε τα σπίτια μας να είναι ένα μέρος για να αισθανόμαστε ασφαλείς. Τα μηχανοκίνητα σκίαστρα παρέχουν ένα στοιχείο ιδιωτικότητας, είτε πρόκειται για υπνοδωμάτιο, μπάνιο ή κοινόχρηστο χώρο. Η αυτοματοποίηση των σκίαστρων σας ώστε να λειτουργούν γύρω από τις πρωινά και βραδινά σενάρια σας προσθέτει ευκολία και άνεση στον καθημερινό σας τρόπο ζωής. Χρησιμοποιώντας ένα αστρονομικό ρολόι, τα σκίαστρα μπορούν να προγραμματιστούν για να ανυψωθούν κατά την ανατολή του ηλίου και να χαμηλώσουν μετά το σούρουπο ή να είναι προγραμματισμένα σύμφωνα με τον συγκεκριμένο τρόπο ζωής και τη ρουτίνα σας. Το χαμήλωμα όλων των σκίαστρων από το πάτημα ενός κουμπιού κατά την έξοδο από το σπίτι για μια βραδινή έξοδο ή για εκτεταμένες οικογενειακές διακοπές συμβάλλει στην προστασία της ιδιωτικότητάς σας.

Ζημιά από τον ήλιο: Το σπίτι σας είναι η πιο πολύτιμη επένδυσή σας, οπότε η προστασία  πρέπει να είναι υψίστης σημασίας. Με την πάροδο του χρόνου, η έκθεση στον ήλιο είναι γνωστό ότι αποχρωματίζει τα δάπεδα από  ξύλο, ξεθωριάζει τα υφάσματα, ακόμη και τα έπιπλα , ωστόσο, τα αυτοματοποιημένα σκίαστρα μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία της επένδυσής σας. Μπορείτε είτε να επιλέξετε χειροκίνητα την ώρα για να πατήσετε ένα κουμπί και να χαμηλώσετε τα σκίαστρα είτε να δημιουργήσετε μια τυπικό αυτοματοποιημένο σενάριο για να χαμηλώσετε τα σκίαστρα κατά τη διάρκεια της ημέρας ενώ βρίσκεστε στη δουλειά. Ένας αισθητήρας φωτισμού περιβάλλοντος μπορεί να ενεργοποιήσει την αυτόματη αύξηση ή μείωση των σκίαστρων ανάλογα με την ώρα της ημέρας και την ποσότητα φωτός στο δωμάτιο. Τα ηλεκτροκίνητα σκίαστρα διατηρούν τα τελειώματά σας να φαίνονται παρθένα και στην αρχική τους κατάσταση, ενώ η αυτοματοποίησή τους σας εμποδίζει να θυμάστε μόνοι σας.

Αντηλιά: Χρησιμοποιούμε ένα αστρονομικό ρολόι για τον προγραμματισμό σεναρίων που συμβαίνουν σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας, πράγμα που σημαίνει ότι το έξυπνο σπίτι σας γνωρίζει την τοποθεσία του ήλιου με βάση τις γεωγραφικές συντεταγμένες σας. Εάν η αντανάκλαση του ήλιου στην τηλεόρασή σας είναι ένα ζήτημα σε μια συγκεκριμένη ώρα της ημέρας, τα αυτοματοποιημένα σκίαστρα σας μπορούν να χαμηλώσουν και να αυξηθούν ανάλογα για να μειώσουν την αντανάκλαση. Επιπλέον, η μείωση της αντανάκλασης βοηθά τον ήλιο να μην θερμαίνει το σπίτι σε μια φωτεινή ή ζεστή μέρα, ενώ τα σκίαστρα μπορούν επίσης να παρέχουν ένα επιπλέον στρώμα μόνωσης από το κρύο που προέρχεται από τα παράθυρα σε μια ψυχρή νύχτα.  .