20.01.2023

Ο αυτοματισμός.

 

Ο αυτοματισμός χωρίς αμφιβολία καταλαμβάνει σιγά σιγά πολλές πτυχές της καθημερινότητάς μας. Ακόμη και στα σπίτια μας, καθιστώντας τα πιο έξυπνα, πιο άνετα και ακόμα πιο αποτελεσματικά. Από την άνοδο των έξυπνων κατοικιών, οι κατασκευαστές του κλάδου βελτιώνουν συνεχώς το σχεδιασμό και τη λειτουργικότητα της τεχνολογίας τους για να συμβαδίζουν με τη δυναμική της βιομηχανικής τεχνολογίας.

Τι μας επιφυλάσσει λοιπόν η αγορά αυτοματισμών στη συνέχεια;

Ενεργειακή απόδοση.

Από το 2021, η εργασία από το σπίτι έχει γίνει το νέο φυσιολογικό. Αλλά αυτό σημαίνει επίσης ότι οι συσκευές, η θέρμανση, ο φωτισμός και ούτω καθεξής θα λειτουργούν κατά τη διάρκεια της ημέρας, αυξάνοντας τους λογαριασμούς ρεύματος και νερού .

 

Δεν είναι λοιπόν περίεργο που θα δούμε κάποιες καινοτομίες στην τεχνολογία έξυπνων σπιτιών να στρέφονται σε περισσότερη πράσινη ενέργεια και να βελτιστοποιούνται σε αποδοτικότητα. Για παράδειγμα, μέσω έξυπνων συστημάτων φωτισμού. Αυτά τα συστήματα μπορούν να προσαρμόσουν την ένταση του φωτισμού ανάλογα με την κατάσταση του δωματίου σας, όπως να χαμηλώνουν τα φώτα όταν ανοίγετε την τηλεόραση το βράδυ.

Ένα άλλο εξαιρετικό παράδειγμα είναι οι αισθητήρες παρουσίας. Αυτοί οι αισθητήρες παρακολουθούν εάν ένα δωμάτιο είναι κατειλημμένο και ανάλογα θα ανάψουν τα φώτα και τη θέρμανση. Όταν όλοι εγκαταλείψουν το χώρο, το φως, η θέρμανση και οποιεσδήποτε άλλες συσκευές, όπως οθόνες ή τα συστήματα ήχου, θα κλείσουν. Το σύστημα ασφαλείας και πυρανίχνευσης θα παρακολουθεί όλο το κτήριο σε όλη την διάρκεια της απουσίας σας.