31.05.2022

Έξυπνος κήπος.

Η άνοιξη είναι προ των πυλών και ξέρετε τι σημαίνει αυτό. Ώρα να λερώσετε τα χέρια σας και να ξεκινήσετε το ξεχώρισμα άγριων χόρτων, τη σπορά και το κούρεμα. Καθώς περνάμε όλο και περισσότερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους, ο κήπος έχει γίνει το μέρος όπου πηγαίνουμε για να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε ποιοτικό χρόνο με τις οικογένειές μας. Δεν είναι περίεργο που ψάχναμε τρόπους για να κάνουμε τους κήπους μας πιο έξυπνους, ασφαλέστερους και αποτελεσματικότερους.

Φυσικά θέλετε το φρεσκοκομμένο γρασίδι και η άλλη χλωρίδα στον κήπο σας να είναι υγιή και ενυδατωμένη κατά τους ξηρούς καλοκαιρινούς μήνες.

Σίγουρα υπάρχει τρόπος να ρυθμίσετε τους ψεκαστήρες σας για να ποτίζουν τον κήπο σας μόνο όταν χρειάζεται, εξοικονομώντας σας από τον κόπο να ενεργοποιείτε και να απενεργοποιείτε χειροκίνητα το σύστημα ποτίσματος, εμποδίζοντας την αυλή σας να μετατραπεί σε λασπόλουτρο και διατηρώντας τα φυτά σας πιο υγιή από ποτέ.

Ο Έξυπνος Ελεγκτής  Thinknx συνδέεται εύκολα με το υπάρχον σύστημα  σας και τίθεται σε λειτουργία μέσα σε λίγα λεπτά. Χρησιμοποιώντας την έξυπνη τεχνολογία του, το Thinknx συνδέεται με το δίκτυο του σπιτιού σας για να παρακολουθεί τα δεδομένα καιρού σε πραγματικό χρόνο. Ποτίζετε το γκαζόν σας μόνο όταν χρειάζεται, εξοικονομώντας χρήματα, νερό και χρόνο. Με την εφαρμογή για κινητά, μπορείτε να προγραμματίσετε αβίαστα τα ποτιστικά σας ώστε να πληρούν τους τοπικούς περιορισμούς νερού και να διαχειρίζεστε το σύστημα ποτίσματος σας από οπουδήποτε.

Το Thinknx σάς επιτρέπει να χωρίσετε τον κήπο σας σε ανεξάρτητες ζώνες, από παρτέρια μέχρι τον λαχανόκηπό σας. Με αυτόν τον τρόπο ο ελεγκτής  σας φροντίζει κάθε πτυχή του γκαζόν σας, ώστε να μην χρειάζεται να ανησυχείτε. Σχεδιασμένο για έξυπνους και υπεύθυνους ιδιοκτήτες , το πρόγραμμα είναι πλήρως ενσωματωμένο στο έξυπνο σπίτι σας. Βεβαιώνει ότι ο εξωτερικός σας χώρος μπορεί να είναι εξίσου υπέροχος με τον εσωτερικό σας χώρο, δίνοντάς σας περισσότερο χρόνο για να τα απολαύσετε και τα δύο.

Τώρα, αν θέλετε πραγματικά να ανεβάσετε το επίπεδο του συστήματος σας, μπορείτε εύκολα να ενσωματώσετε έναν μετεωρολογικό σταθμό σε συστήματα οικιακού αυτοματισμού . Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να παρακολουθείτε αβίαστα διαφορετικές μετεωρολογικές παραμέτρους όπως ο άνεμος, η βροχή και η υγρασία. Όταν είναι συνδεδεμένο στο σύστημα το έξυπνο σπίτι και ο κήπος σας μπορούν ακόμη και να μάθουν να ανταποκρίνονται σε διαφορετικές καιρικές συνθήκες.