24.06.2022

Πώς ένα έξυπνο σπίτι μπορεί να βελτιώσει την ασφάλεια του σπιτιού σας.

Πώς ένα έξυπνο σπίτι μπορεί να βελτιώσει την ασφάλεια του σπιτιού σας.

 

Φανταστείτε να ζείτε σε ένα σπίτι που σας ειδοποιεί κάθε φορά που ανεπιθύμητοι επισκέπτες προσπαθούν εισέλθουν, μια πυρκαγιά αρχίζει να μαίνεται ή μια διαρροή νερού ανιχνεύεται αυτόματα προτού προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά. Μαντέψτε τα έξυπνα σπίτια τι μπορούν να κάνουν .

Δεν χρειάστηκε πολλή έρευνα για να ανακαλύψετε ότι ένα πλήρως ενσωματωμένο σύστημα οικιακού αυτοματισμού, όπως το SATEL KNX  παρέχει πολλές δυνατότητες για να διατηρήσετε το έξυπνο σπίτι σας ασφαλές. Ακόμη και όταν βρίσκεστε έξω, το έξυπνο σπίτι σας θα σας κρατά ενήμερους για τυχόν εξελίξεις που συμβαίνουν μέσα και γύρω από το σπίτι σας. Σας δίνει τη δυνατότητα να λάβετε άμεσα μέτρα και να διατηρήσετε το σπίτι σας ασφαλές.

 

Ανεπιθύμητοι επισκέπτες.

Ένα έξυπνο σπίτι θα ενεργοποιήσει τους αισθητήρες κίνησης που απλώνονται σε όλη την κατοικία σας και θα εντοπίσουν τυχόν ύποπτες κινήσεις στην πόρτα σας και θα ενημερώσουν εσάς ή ακόμα και την  αστυνομία.

Ρυθμίζοντας σενάριο για τις συσκευές σας, ένα έξυπνο σπίτι μπορεί να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ότι είστε στο σπίτι ενώ πραγματικά δεν είστε, προστατεύοντας εσάς και το σπίτι σας από οποιονδήποτε έχει κακές προθέσεις. Ενέργειες όπως η ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του φωτισμού εξωτερικού ή εσωτερικού χώρου, το τύλιγμα των περσίδων, ακόμη και η δημιουργία θορύβου, το κάνουν να μοιάζει πλήρες από άτομα.

Μπορείτε ακόμη και να επικοινωνήσετε με τους επισκέπτες στο κατώφλι σας χρησιμοποιώντας θυροτηλεόραση εισόδου  που ελέγχεται από το smartphone σας. Οι έξυπνες ενδοεπικοινωνίες είναι πλήρως συμβατές με το σύστημά δίνοντας τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να συνομιλούν, ακόμη και να παρακολουθούν επισκέπτες από οποιαδήποτε τοποθεσία.

 

 

Φωτιά & καπνός.

Η έγκαιρη ανίχνευση μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά όσον αφορά τους κινδύνους πυρκαγιάς και καπνού στο σπίτι σας. Το να είστε σε θέση να λάβετε άμεση δράση και να ειδοποιήσετε τις αρχές δεν μπορεί μόνο να σώσει το σπίτι και τα υπάρχοντά σας, αλλά και τη ζωή σας και της οικογένειάς σας.

Οι έξυπνοι ανιχνευτές σε όλο το σπίτι  θα σας ειδοποιήσουν όταν εντοπίσουν οποιαδήποτε μορφή φωτιάς, καπνού ή αερίου. Σας ειδοποιεί ακόμα και όταν δεν είστε στο σπίτι, φροντίζοντας να ενημερώνεστε πάντα όταν υπάρχει πιθανός κίνδυνος. Για παράδειγμα, οι συσκευές πυρανίχνευσης μετρούν την πυκνότητα των λεπτών σωματιδίων καπνού και σας ειδοποιούν αμέσως εάν ενδέχεται να αναπτυχθούν επικίνδυνα επίπεδα καπνού.

 

Ανίχνευση διαρροών νερού.

 

Ακριβώς όπως η φωτιά, η μικρότερη διαρροή μπορεί να έχει μεγάλες συνέπειες. Όχι μόνο μπορεί να προκαλέσει μόνιμη ζημιά το νερό στο σπίτι σας, αλλά μπορεί να αυξήσει σημαντικά τον λογαριασμό του νερού σας. Χωρίς έξυπνους ανιχνευτές διαρροής, η προσπάθεια να βρεις μια διαρροή μοιάζει πολύ απομακρυσμένη.

Τοποθετώντας αισθητήρες διαρροής απευθείας κάτω από μπανιέρες, νεροχύτες, πλυντήρια ρούχων ή λέβητες, το έξυπνο σπίτι  μπορεί να ανιχνεύσει διαρροές και να σας ειδοποιήσει για να περιορίσει τις ζημιές στο ελάχιστο. Οι έξυπνοι αισθητήρες, όπως οι αισθητήρες διαρροής  μπορούν ακόμη και να κλείσουν την παροχή νερού μέχρι να φτάσετε στην πηγή της διαρροής.

 

 

 

 

Ένα πλήρως ενσωματωμένο σύστημα  ασφαλείας και  αυτοματισμού δεν έχει κανένα περιορισμό. Προσφέρει μέγιστη άνεση, ασφάλεια και εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας.