18.03.2022

07 λόγοι για να εγκαταστήσετε σύστημα ασφάλειας και αυτοματισμών στην κατοικία σας.

1 Προστατέψτε το σπίτι και την οικογένειά σας από εισβολείς.

Ο μεγαλύτερος λόγος που ένας ιδιοκτήτης κατοικίας πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο εγκατάστασης ενός συστήματος ασφαλείας είναι ότι προσφέρει προστασία στα μέλη της οικογένειας από εισβολείς. Σύμφωνα με το περιοδικό «Securing Home »  τα σπίτια χωρίς συστήματα ασφαλείας έχουν 3 φορές περισσότερες πιθανότητες να γίνουν στόχος διαρρήκτη. Αυτό δείχνει ότι η απλή παρουσία ενός συστήματος ασφαλείας είναι αρκετή στις περισσότερες περιπτώσεις για να προστατεύσει το σπίτι και τους ενοίκους του από διάρρηξη.

2.Προστατέψτε το σπίτι και την οικογένειά σας από πυρκαγιές.

Τα συστήματα  ασφάλειάς  παρέχουν επίσης πρόσθετη προστασίας για τους ιδιοκτήτες. Πολλοί ιδιοκτήτες  βασίζονται σε ανιχνευτές καπνού για να τους προειδοποιήσουν για ξέσπασμα πυρκαγιάς, προσφέροντάς έγκαιρη προειδοποίηση.

Σύμφωνα με έρευνες , σε μόλις τριάντα δευτερόλεπτα μια μικρή φλόγα μπορεί να μετατραπεί σε πλήρη πυρκαγιά. Μέσα σε λίγα λεπτά από την έκρηξη πυρκαγιάς, το σπίτι θα γεμίσει με πυκνό μαύρο καπνό που δεν επιτρέπει στα μέλη της οικογένειας να αναπνεύσουν. Αυτά τα δύο γεγονότα από μόνα τους είναι αρκετά για να ενισχύσουν τη σημασία της ύπαρξης ενός συστήματος  ασφαλείας που θα σηματοδοτεί τις αρχές αντίδρασης σε μια πυρκαγιά. Ο χρόνος είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας σε κάθε έκτακτη ανάγκη, αλλά στην περίπτωση πυρκαγιάς, ο χρόνος είναι ουσιαστικός. Μερικά δευτερόλεπτα ανησυχίας για πυρασφάλεια μπορεί να σημαίνουν θάνατο ή πλήρη καταστροφή ενός σπιτιού και όλου του περιεχομένου του.

3. Προσφέρετε στην οικογένειά σας ηρεμία.

Η παρουσία ενός συστήματος ασφαλείας παρέχει σε πολλές οικογένειες ηρεμία γνωρίζοντας ότι το σπίτι τους προστατεύεται από μια ποικιλία καταστροφικών σεναρίων. Όταν οι ιδιοκτήτες είναι ηλικιωμένοι ή συχνά μένουν μόνοι στο σπίτι, αυτή η ψυχική ηρεμία είναι ανεκτίμητη. Αν το άτομο  δεν μπορεί να  βγει από το σπίτι  το σύστημα ασφαλείας αποστέλλει τις αρχές που είναι σε θέση να βοηθήσουν ενημέρωση. Το  συστήματα  ασφαλείας παρέχει επίσης τηλεχειριστήρια ειδοποίησης  τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να ζητούν βοήθεια για συγκεκριμένες ιατρικές καταστάσεις. Τέλος, τα συστήματα συναγερμού στο σπίτι είναι ευεργετικά για οικογένειες που συχνά αφήνουν τα μέλη της οικογένειας μόνα τους στο σπίτι, συνήθως παιδιά εργαζομένων γονέων.

 

4.Προστατέψτε τα τιμαλφή σας.

Κατά τη διάρκεια της ζωής μας συλλέγουμε και αγοράζουμε  αντικείμενα που έχουν νόημα για εμάς. Από συναισθηματικές κληρονομιές έως μεγάλες αγορές ,  αντιπροσωπεύουν αυτό που είμαστε και τα επιτεύγματα που έχουμε κάνει. Ωστόσο, όταν οι διαρρήκτες εισέρχονται στο σπίτι μας, τα συναισθήματά μας  είναι το πιο απομακρυσμένο πράγμα στο μυαλό τους, καθώς επικεντρώνονται στη αξία αυτού που παίρνουν.  Για τους περισσότερους ιδιοκτήτες, η παρουσία ενός συστήματος συναγερμού στο σπίτι είναι αρκετή για να αποτρέψει τους διαρρήκτες, αλλά όταν δεν είναι, εξυπηρετεί μια επιπλέον λειτουργία. Εκτός από το σήμα  ότι το σπίτι έχει διαρρηκτή , οι κάμερες πιάνουν τους εισβολείς στα πράσα. Η ύπαρξη οπτικής τεκμηρίωσης της εισβολής στο σπίτι αυξάνει την πιθανότητα ο διαρρήκτης να ταυτοποιηθεί για το έγκλημα που διαπράχθηκε. Το βίντεο βοηθά επίσης τους ιδιοκτήτες να δημιουργήσουν ένα αρχείο με το τι έχει αφαιρεθεί από το σπίτι τους κατά τη διάρκεια μιας διάρρηξης.

5.Εξοικονομήστε χρήματα στην ασφάλιση σπιτιού.

Στην ασφάλιση κατοικιών είναι υποχρεωτικό  τις περισσότερες περιπτώσεις η εγκατάσταση συστήματος ασφαλείας. Αν κάποια ασφαλιστική εταιρεία δεν υποχρεώνει, δίνει στους πελάτες της επιπρόσθετη έκπτωση ανάλογα με το επίπεδο προστασίας της κατοικίας.

6.Παρακολουθήστε το σπίτι σας από απόσταση.

Για μερικούς ιδιοκτήτες κατοικιών, η ικανότητα να παρακολουθούν το σπίτι τους ακόμα και όταν λείπουν είναι ένα από τα μεγαλύτερα προνόμια του συστήματος . Καθώς η τεχνολογία έχει βελτιωθεί τα συστήματα επιτρέπουν πλέον στους χρήστες να συνδέονται στο Διαδίκτυο μέσω  υπολογιστών ή το  smartphone τους και να έχουν πρόσβαση  στο σπίτι τους εξ αποστάσεως. Επιτρέπει στο σύστημα συναγερμού να οπλίζεται ή να αφοπλίζεται , καθώς και οι κάμερες να παρακολουθούνται , τα φώτα να σβήνουν και να ανάβουν, τα σκίαστρα να ανεβοκατεβαίνουν, ο κλιματισμός ή η θέρμανση να αυξομειώνετε κ.α. Όλες αυτές οι λειτουργίες και όχι μόνο επιτρέπουν στους ιδιοκτήτες  να παρακολουθούν τυχόν εισβολείς, αλλά βοηθούν επίσης στην προστασία του σπιτιού από απόσταση. Η ενεργοποίηση των φώτων σε μια καθορισμένη ώρα μέσω της απομακρυσμένης πρόσβασης μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση ότι κάποιος βρίσκεται στο σπίτι ακόμα και όταν δεν είναι.

Η πρόσβαση στη θέρμανση ή τον κλιματισμό μπορεί να βοηθήσει στην προετοιμασία του σπιτιού για ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας για να αποφευχθούν  ζημίες, και μπορεί επίσης να βοηθήσει στην εξοικονόμηση λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος.

Η απομακρυσμένη πρόσβαση παρέχεται χωρίς χρέωση, αλλά προσφέρει στους ιδιοκτήτες την ευκαιρία να αναλάβουν τη διαχείριση του σπιτιού τους ακόμα και όταν βρίσκονται εκτός πόλης.

7.Μειώστε την κατανάλωση ενέργειας στο σπίτι σας.

Το σύστημα αυτοματισμού επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση και να ελέγχουν τον φωτισμό, τους θερμοστάτες και σε ορισμένες περιπτώσεις όλες τις συσκευές του σπιτιού μέσω απομακρυσμένης πρόσβασης. Ορισμένοι ιδιοκτήτες χρησιμοποιούν αυτή τη δυνατότητα για να κλείσουν τη θέρμανση η την ψύξη όταν δεν είναι κανείς σπίτι και να την ενεργοποιήσουν μια ώρα περίπου πριν επιστρέψουν, ώστε να φτάσουν σε ένα άνετο σπίτι.

Άλλοι ιδιοκτήτες  χρησιμοποιούν αυτή τη δυνατότητα για να ενεργοποιήσουν το φωτισμό πριν φτάσουν ώστε να μην χρειάζεται να μπουν σε ένα σπίτι που δεν φωτίζεται. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι επίσης ευεργετικό για την αποτροπή εισβολέων, καθώς επιτρέπει στους ιδιοκτήτες  να το κάνουν να φαίνεται ότι κάποιος  είναι σπίτι ενώ δεν είναι.